Băile Tușnad este cel mai mic oraș din România cu o populație de doar 1.641 de locuitori. Orașul e cunoscut mai ales pentru stațiunea balneară recunoscută la nivel european.
Situat la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, între munţii Harghita şi Bodoc, la o altitudine de 650 m, Băile Tușnad este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”, una dintre cele mai importante stațiuni baleno-climaterice.
Cu o populație de doar 1.641 de locuitori, cel mai mic oraș din România atrage anual aproape jumătate de milion de turiști, dorinici să profite de tratamentele cu ape minerale, recomandate în special celor cu afecțiuni ale inimii.
În prezent, peste 450.000 de turişti înnoptează anual la Băile Tuşnad, iar numărul celor care doar vizitează staţiunea ajunge la 1,5 milioane în fiecare an. 80% din ei sunt români, iar restul, din ţări precum Ungaria, Israel, Germania, Olanda, Franţa.
”Nu numai persoanele cu afecţiuni ale inimii sau pulmonare ori cele suprasolicitate au indicaţie să meargă la Băile Tuşnad. „Beneficiile naturii, dar şi masajul şi celelalte terapii disponibile aici sunt benefice şi pentru cei cu afecţiuni reumatice, nevroze, afecţiuni ale tubului digestiv, ale căilor respiratorii.
Tratamentele pe care le promovăm sunt pentru diferite categorii de clienţi: pentru persoane mai tinere – cele relaxante şi de tonifiere, iar pentru persoanele mai în vârstă – tratamentele pentru repunerea în formă, pentru refacerea capacităţilor pierdute sau diminuate în urma trecerii timpului“, explică Ileana Colcer, directorul unui complex hotelier de 4 stele, potrivit Adevărul.ro
Comparativ cu București, ca să ne dăm seama cât de mic este orașul, toți cei 1.640 de locuitori s-ar putea muta pe o singură stradă din Capitală.
După Băile Tușnad, următorul oraș cu o populație mică e orașul Nicet din județul Bihor, acesta având 2.165 de locuitori potrivit recensământului din 2011. Următorul oraș cu număr mic de persoane e și Solca din județul Suceava, aici locuind doar 2.188 de oameni.